Geschreven door Natasja van den Hoogen (@mama.natasja) | Samenwerking met Paperloed


Blogpost Paperloed
Geboortekaartjes | Natasja's Ervaring

Via Instagram leerde ik Lotte kennen, eigenaresse van Paperloed. We hebben onze handen ineen geslagen om toffe geboortekaartjes te ontwerpen voor onze baby.

Geboortekaartje Flowie

Een custom made geboortekaartje, helemaal in onze stijl!

We wilden niet weten of het een jongen of meisje zou zijn, dus Lotte zou twee kaartjes ontwerpen voor ons.
Wat ik vooral heel leuk vindt aan Paperloed is dat het geboortekaartje volledig naar eigen wens ontworpen wordt en je het ontwerp ook kan bijstellen, zo heb je een uniek kaartje en dat is wat we graag wilden!

De werkwijze van Paperloed

Stap één  was dat ik een moodboard zou maken, zodat Lotte een idee kreeg van onze wensen. Via Pinterest heb ik de geboortekaartjes en kleuren die ik mooi vond opgeslagen en gedeeld met haar, zo kreeg ze een goed beeld van onze smaak.Pinterest Moodboard Geboortekaartjes

Aan de hand van dit moodboard heeft Lotte eerst 6 ontwerpen gemaakt. Met die ontwerpen konden we zelf gaan mixen en matchen, bijvoorbeeld lettertype van ontwerp 1 en afbeelding van ontwerp 3. Lotte was hierin heel duidelijk; "Wees eerlijk en benoem wat je wel en niet wilt, het is immers jullie kaartje!" Heel fijn, want soms voelde ik mij wel bezwaard als ik weer een aanpassing wilde. Dit was gelukkig geen enkel probleem!

Zoveel mogelijkheden wat geboortekaartjes betreft!

Aan de hand van het mixen en matchen ging Lotte weer aan de slag, in deze ronde komt het ontwerp steeds meer in de buurt van wat wij zouden willen. En zo zouden we blijven mixen en matchen tot het ontwerp helemaal naar onze smaak was. Enkel kaartje, gevouwen, vierkant, rechthoek, alles is mogelijk.

Gratis Proefdruk van het geboortekaartje

Hierna hebben we een gratis proefdruk van de geboortekaart ontvangen via de post, we hebben twee proefdrukken ontvangen, één voor een jongetje en één voor een meisje, de twee kaartjes hadden ook allebei een andere papiersoort zodat we echt konden voelen wat we mooi vinden.

Sluitzegels, inlegkaartjes, tags en andere geboortekaartje decoratie

Rond het ontvangen van de proefkaart kan je er voor kiezen om de enveloppen alvast te laten versturen zodat je die al kan schrijven. En kan je kiezen voor sluitstickers of andere toevoegingen aan de kaart. Wij hebben er voor gekozen om de enveloppen pas te laten verzenden zodra de baby geboren zou zijn, aangezien we voor het meisje een andere kleur envelop wilden en een andere vorm geboortekaartje dan voor het jongetje. Om het allemaal nog even wat makkelijker te maken haha.

Lotte was ondertussen op ons verzoek aan de slag om een bijpassende sluitsticker te ontwerpen, helemaal in het design van het kaartje! Zo fijn dat ze zelf ook met originele ideeën komt, zoals het toevoegen van een los kaartje wat je vast kan maken aan het geboortekaartje. Hier zet je dan bijvoorbeeld een datum op van de kraamborrel, of onze gegevens voor de kraamvisite. Wij hebben voor het laatste gekozen.

Digitale QR code op je geboortekaartje

Wij hebben een lijstje via internet aangemaakt voor alle kraamcadeau’s, ik vind persoonlijk een link op een kaartje er nooit zo mooi uit zien. Lotte kwam zelf met het idee om een QR code te maken van het linkje, als mensen deze QR scannen met hun camera dan kunnen ze direct naar het lijstje, hoe leuk bedacht!

QR code op Geboortekaartje

Een unieke geboorteaankondiging, helemaal naar onze wens!

Lotte pakt het heel professioneel aan vonden wij, ze stuurt een foto waarin staat beschreven in welke stap we zitten en wat wij van haar kunnen verwachten en wat ze van ons verwacht, met soms nog enkele tips er bij. Ze maakt dit ook heel persoonlijk door bovenaan te zetten: ‘Kaartje kindje van der Mooren. Opmerkingen ronde – 1’. Heel gestructureerd, professioneel en persoonlijk, hier word ik blij van!

Geboortekaartje bestellen

Uiteindelijk na veel mixen en matchen hebben we voor zowel het jongetje als het meisje een kaartontwerp waar we helemaal blij van worden! Bij het jongetje hadden we tussendoor toch nog wel wat twijfels, uiteindelijk heb ik dit bespreekbaar gemaakt met Lotte, ik voelde mezelf natuurlijk wel wat bezwaard, maar voor Lotte was dit geen enkel probleem!

Ze heeft een aantal aangepaste ontwerpen gemaakt en die gedeeld met mij en opnieuw hebben we kunnen mixen en matchen en daar was het perfecte kaartje! Het is niet makkelijk om precies te voldoen aan de wensen en verwachtingen van klanten, helemaal niet als je klant een zwangere vrouw is met hormonen en iedere dag iets anders wil 😉 haha. Petje af voor hoe dit door Paperloed wordt aangepakt!

Geboortehuisstijl

Uiteindelijk krijg je ook een afbeelding toegestuurd van de combinatie van het kaartje, de envelop, de losse tag en de sluitsticker. Zo kan je alles in zijn geheel zien en kan je heel goed beoordelen of alles mooi bij elkaar past.

Geboortekaartjes Roestbruin en Aardetinten

Onze ervaring met Paperloed

Wij hebben de communicatie met Lotte en Paperloeds werkwijze als heel prettig ervaren. Ze is heel laagdrempelig, heeft veel creatieve ideeën en denkt echt met je mee. Aan de hand van je moodboard begrijpt ze goed wat je mooi vindt en speelt hier goed op in. Uiteindelijk heb je een heel bijzonder geboortekaartje wat niemand anders heeft, dit maakt het extra leuk.

Ik vond de weg er naar toe ook echt heel leuk, moodboard maken, samen praten over wat we mooi vinden, het mixen en matchen, papiersoort er bij vinden, kijken welke kleur envelop mooi aansluit en om dan uiteindelijk het eindresultaat in handen te hebben! Wat een leuk proces was dit! Dank je wel Lotte voor je geduld, samenwerking en je creativiteit!


Onderstaand stukje is geschreven door mij, Lotte van Paperloed ;)Winactie

Geboortetegeltje van het Geboortekaartje

Omdat de samenwerking zo lekker liep en zo leuk was, vond ik het tof om Flowie een cadeautje te geven. Van haar geboortekaartje heb ik een uniek geboortetegeltje laten maken. Natuurlijk kan jij ook zo'n tegeltje laten maken en dat hoeft niet eens voor een geboorte te zijn, een tegeltje met bedrukking naar wens is ook mogelijk!

Geboorte tegeltje

Win een (geboorte-) tegeltje!

Wil jij zo'n tof (geboorte-) tegeltje winnen? Check dan vooral deze link, daar vind je de winactie! Geboortekaartjes nodig, of gewoon iets anders fijns op deze website bestellen? Je claimt hier jouw unieke 25% korting... Let op, deze link staat slechts beperkte tijd open, dus klik meteen!


Wil je iets delen?

Wat vond je van deze gastblog van Natasja? Ik ben altijd reuze benieuwd naar jouw mening en feedback! Niet alleen over de blog(s) hoor, ook over de rest van Paperloed. Laat het me vooral weten via de socials, in een appje of mailtje... Leuk!

Lotte van Paperloed


► BEKIJK DE ANDERE BLOGS

© 2021 - 2023 Paperloed | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel